Välkommen till E-tjänst för förskola,fritidshem och grundskola.

Information till dig som gör ansökan till en grundskola under juli
Med anledning av semesterperioden kommer handläggningstiden att bli något fördröjd när du söker till en grundskola. Vi återkommer så snart som möjligt med svar på din ansökan, när beslutande rektor finns i tjänst.


Kommunen öppnar Kontaktcenter 1 juli och utbildningskontoret ändrar sina rutiner
Efter sommaren kommer vi att ha nya rutiner för hur vi administrerar ärenden inom förskola och skola. I många år har vi haft placeringshandläggare som haft hand om allt inom ett visst geografiskt område. Det har funnits fördelar med det, och du som förälder har haft ett handläggarnamn som du kunnat vända dig till direkt. Nackdelarna har varit att handläggarna periodvis varit svåra att nå och vid semestrar har kollegorna inte haft möjlighet att kunna hjälpa till i olika ärenden.

I och med att Kontaktcenter öppnar är det tänkt att du ska kunna få svar på enklare frågor där. Om du har ett ärende där en handläggare behöver svara eller hjälpa dig med något, kommer Kontaktcenter att skapa ett ärende i vårt gemensamma system.

När du vill komma i kontakt med kommunen vänder du dig till Kontaktcenter 011-15 00 00.

Sök förskola
För att ställa ditt barn i kö till förskolan behöver du inte logga in. Klicka bara på Sök Förskola eller Sök Nattis. Manual för ansökan finns på norrkoping.se Manual ansökan

Sök fritidshem
När ditt barn fått sin skolplacering kan du ansöka om plats i fritidshem. Du behöver inte logga in för att ställa dig i kö. Börja med att klicka på rubriken Sök Fritidshem.

Sök Nattis
Om du arbetar och behöver omsorg på kvällar, nätter eller helger kan du söka Nattis. Du behöver inte logga in för att ställa dig i kö. Klicka på rubriken Sök Förskola eller Sök Nattis.

Sök grundskola
När du flyttar till Norrköpings kommun ska du söka skola. Klicka på rubriken "Önska grundskola" om du ska söka en kommunal grundskola.Om du ska söka en fristående skola måste du kontakta skolan direkt.

Byte av grundskola
Om du har en skolplacering i Norrköpings kommun kan du önska att byta skola. Logga in med e-legitimation och sök fram "Mina placeringar". Ska ditt barn byta till en fristående skola måste ni kontakta den skolan direkt. Efter att ni har fått en plats på den skolan ska ni anmäla skolplaceringen på "Mina placeringar". Här anmäler du även utflytt från kommunen.

Antagen till fristående skola
När ditt barn fått ett erbjudande om skolplacering på en fristående skola måste ni anmäla det till Norrköpings kommun. Det gör ni via kommunens E-tjänst för barnomsorg och skola. Har ditt barn redan en skolplacering i kommunen logga in med E-legitimation och sök fram "Mina placeringar". Om ni kommer nyinflyttade anmäler ni skolplaceringen genom att klicka på rubriken "Önska grundskola".

Göra ändringar när ditt barn har en placering
För att göra ändringar på ditt barns placering och/eller ändra din inkomst måste du logga in med din e-legitimation. Rutan Startsida byter då text till Min sida, och du ser ditt namn under rutan. En manual för E-tjänsten för barnomsorg finns på norrkoping.se Manual E-tjänst för barnomsorg och skola

Delad plats
Vårdnadshavare som har gemensam vårdnad, men som inte bor ihop, ska ha en delad plats om båda har behov av förskola. Logga in med din e-legitimation och ändra typ av plats till en delad plats. Ärendet behandlas först när ni vårdnadshavare har olika folkbokföringsadresser.

Skyddade personuppgifter, Använd inte e-tjänsten
Du som har skyddade personuppgifter, ska inte söka plats här. Ta direktkontakt med placeringshandläggarna när du ansöker om barnomsorg. Ring kommunens växel på telefonnummer 011-15 00 00. Fråga efter en placeringshandläggare.